Magbesvär hos bebis

Tänkte dela med mig av hur vi tacklade Ines magbesvär, från att ha varit riktigt dålig i magen till att den fungerar som en klocka. Det är tydligen vanligt att bebisar har krångliga magar till en början. 
 
När Ines var nyfödd försökte jag mig på amning då det var det jag hade velat hela tiden. Jag önskade så mycket att amningen skulle fungera, men det gick inte vägen som det var tänkt. Första dagarna på BB försökte jag amma men Ines bara skrek och skrek och verkade inte få i sig nåt alls, även om hon fick ett bra tag om bröstet. 
 
Efter 2 dagar var jag så ledsen och trött att jag bönade personalen om att få ge ersättning till henne. Efter mycket tjaffsande så gav de med sig. Helt otroligt att man ska behöva bli osams med personalen för att få ge ersättning till barnet (som komplement tills mjölken runnit till). Nåja, när vi kommit hem så fortsatte jag att försöka amma och även pumpa, men det kom inte alls ut mycket så vi bestämde oss för att ge ersättning också. Efter ca 1 vecka gick vi över till att ge endast ersättning och det beslutet ångrar vi inte. Vi hade det ganska tufft psykiskt och fysiskt i början och att kämpa med amningen var verkligen inget kul och jag orkade verkligen inte med det. 
 
Men nu började den krånglande magen. Ines blev stenhård och öm i magen av Sempers ersättning, så efter en vecka bytte vi till Nan Pro då blev magen bättre, ett tag. Sen blev hon lös som bara den så då gick vi över till Nan Sensitive. Den åt hon i ungefär en månad innan vi kände att den inte heller var bra för henne. Vi frågade på BVC vad vi skulle göra för att få hennes mage i balans. BVC-sköterskan gav oss en burk Althéra att testa, en ersättning fri från mjölkprotein. Tyvärr räcker inte en burk särskilt länge, så vi fick köpa till två burkar, för 240kr/st. Väldigt dyrt utan recept, som vi fick sedan. När vi hade testat Althéran i ca en vecka tyckte vi att hennes mage blev bättre men den var inte 100 bra än. Men nu fanns det inte direkt så många fler val av ersättning att prova så nu började vi titta på de tillskott som hon åt. Sempers magdroppar och ACO's D-vitaminen som man får på BVC. 
 
Pratade med en vän som sa att hon hört att D-vitaminen som man får av BVC inte fungerar så bra för vissa bebisars magar. Så vi köpte den vattenbaserade sorten i stället och testade. MEN återigen fungerade inte det. Så då köpte jag hem Holistics d-vitamin. på nätet. Dom har hittills fungerat väldigt bra. De innehåller inga konserveringsmedel eller E-ämnen. Bara rena ingredienser, d-vitamin och olivolja. Äntligen hade vi hittat rätt koncept för Ines mage, Althéra, Sempers magdroppar och Holistics d-vitamin. 
 
Nu får vi se hur länge som hon ska äta Althéra innan vi bör gå över till en "vanlig" sorts ersättning igen. För när deras tarmar utvecklats mer så ska de tydligen kunna klara av sånt som de kanske är lite känsliga emot när de är som minst. Det är inget jag längtar efter att behöva prova oss fram igen sedan... Men det tar vi då.
 
Hoppas att någon kanske kan få nytta av vår "resa" mot en välmående bebismage ♥

Sockergrynet

Den 12 september 2017 föddes vårt lilla sockergryn, Ines. I samma ögonblick började våra liv "på riktigt". Meningen med livet, skulle man kunna säga, i allafall för oss. Jag och min sambo har varit tillsammans i 14 år och vi har haft riktigt bra stunder, rent av underbara, men också väldigt tuffa perioder som vi tagit oss igenom tillsammans. Jag visste redan för flera år sedan att det var honom jag ville starta familj med. Ines är verkligen världens goaste och snällaste bebis. Hon är nu lite över 3 mån och nu har de flesta bitarna fallits på plats i vardagen.
 
Första månaden, ja till och med andra månaden som förälder har varit riktigt omtumlande, för oss båda. Nåt som jag säkert tror att många känner om den första tiden, men man skäms lite för att erkänna. Den där magiska "bebisbubblan" infinner sig inte alltid och livet med ny bebis känns lite glorifierat. Det är inte en dans på rosor även om många försöker få det att se ut så. Vi älskar Ines över allt annat, såklart, men det var först runt den tredje månaden som allt liksom vände. Nu känner vi henne och framförallt kan hon nu vara nöjd att  ligga själv i babygymmet och leka (med tillsyn). Innan dess ville hon hela tiden bli buren och det var verkligen påfrestande även om vi också hade riktigt mysiga stunder. Jaja, mer om detta i ett annat inlägg. Nu ska vi se på en julfilm medans Ines sover. 

Ny blogg som beskriver mitt nya (bättre) liv!

Hej, och välkommen till min nya blogg. 
 
Jag tyckte att en blogg som beskriver mitt liv som mamma känns mer passande än en blogg om mode och inredning (som inte längre har störsa fokus).
 
Tanken är att jag här ska skriva om mitt nya och (faktisk) bättre liv, som har uppgraderats med en liten prinsessa! Hoppas att vi tillsammans ska kunna inspirera, samtala och peppa varandra! Vore väldigt kul att dela erfarenheter med andra mammor (och pappor). Nu kör vi! ♥